Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Όπως κάθε χρόνο η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας διοργανώνει τις εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού. Υπήρξε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας όπου από τις 14-5 έως 17-5 2013 έγινε έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου για την ιστορία του Πόντου από την Αρχαιότητα έως την Γενοκτονία. 
   Για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Περιφερειακή εκπ/ση  Ιονίων Νήσων αρκετά Δημοτικά σχολεία και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την έκθεση και έφυγαν, όπως δήλωσαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 19 Μαΐου, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας με την Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την ομιλία συζήτηση που έγινε στον χώρο της έκθεσης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, με ομιλητή τον Δημοσιογράφο μέλος του Δ,Σ. της Π.Ο.Ε. Βουλευτή Θες/νίκης Γαβριήλ Αβραμίδη με θέμα  <<Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής >>. 
    Η ομιλία συνεπήρε τον κόσμο που συμμετείχε στην συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον. Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλετε στο ενδιαφέρον που έδειξαν ο Περιφερειακός Δ/ντης  Εκπ/σης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Καραβασίλης, ο Υπεύθυνος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Γεώργιος Κεφαλλονίτης και ο εξαίρετος ομιλητής Γαβριήλ Αβραμίδης που τους ευχαριστούμε.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας 2013




Από 14 έως 17 Μαΐου θα λειτουργεί από 09.00 έως 14.00 η ώρα, στον χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (παλαιό φρούριο Κέρκυρας) έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου με θέμα: Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.