Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

"ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ"

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας και το Οικολογικό Αγρόκτημα «ΒΙΟΠΟΡΟΣ» Συνδιοργανώνουν την παρουσίαση βιβλίου ‘’Το Αμπέλι μας στον Πόντο ‘’ του συγγραφέα Όμηρου Μαυρίδη.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 14/05/2011 κ΄ ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Βιολογικού Πάρκου - αγρόκτημα "ΒΙΟΠΟΡΟΣ" .

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας .

Οδηγίες , πώς να έρθετε πατήστε εδώ !!!



Για όσους το επιθυμούν θα ακολουθήσει δείπνο / γλέντι με τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ κατά άτομο (χωρίς ποτό) περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα Αμοιρίδης Γεώργιος- πρόεδρος λέσχης :6932680207 & «ΒΙΟΠΟΡΟΣ» στο τηλέφωνο-φαξ 26610-76224

"ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ"

ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ


Λίγα για τον Όμηρο Μαυρίδη
Ο συγγραφέας, γεννήθηκε το 1939 στα Κασσιτερά Σαπών. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξ/πολης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης (Γερμανία) Ψυχολογία, Φιλοσοφία και Παιδαγωγικά και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ. Ακολούθως δίδαξε Κοινωνική και Παιδαγωγική Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Χάγκεν και Ντόρτμουντ. Κατά την διαμονή του στην Γερμανία, υπήρξε ιδρυτικό μέλος σε πολλούς συλλόγους (επιστημονικούς, γερμανο-ελληνικούς, φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς κ.τ.λ.), ενώ ξεκίνησε και το συγγραφικό του έργο, με το πρώτο του μυθιστόρημα στην Γερμανική: „Die Steinschlacht bei Sappe“ (8000 αντίτυπα). Ακολούθησαν «Τα σταυρωμένα νιάτα», «Ο πετροπόλεμος στις Σάπες», «Η Ελλάδα μας αργοπεθαίνει», «Της ξενιτιάς η μόρφωση» (επανεκδόσεις: Ερωδιός).Σήμερα μετά από 40 χρόνια προσφοράς στην Γερμανία, ζει στην Αλεξανδρούπολη και ασχολείται αποκλειστικά με το συγγραφικό του έργο. Έχει εκδώσει από την Εμπειρία εκδοτική τα βιβλία «Το αμπέλι μας στον Πόντο» και «Καλλιστώ και Ιμπραχήμ», καθώς επίσης από τον Ερωδιό το «Παιχνίδια της παρέας». Έτοιμα για έκδοση είναι τα: «Ιωνάς Β΄», «Αφορισμοί- Σκέψεις ακαλλιέργητες» και «Γεννήθηκα στην πορεία γενοκτονίας».
Μ।Μ.


Ο ξεριζωμός των Ελλήνων του Πόντου, η αναζήτηση μιας νέας πατρίδας μέσα από δύσκολους και επικίνδυνους δρόμους, η νοσταλγία της γης που τους ανάθρεψε. Όπως τ’ αμπέλια που ριζώνουν στα έγκατα της άνυδρης γης και δίνουν τους καρπούς τους, η πατρίδα που άφησαν πίσω έχει τις ρίζες της βαθιά στην ψυχή και το νου.

Τόσοι νομάτοι η οικογένεια του παπα-Χαράλαμπου, ρίξαμε μαύρη πέτρα στη γη που μας ανάθρεψε, και γυρέψαμε μια νέα πατρίδα... Δύσκολος δρόμος, επικίνδυνος, οι Τούρκοι στο κατόπι μας, να κυνηγούν τους άπιστους, να κλέβουν, να βιάζουν τις γυναίκες μας, να μαγαρίζουν εκκλησιές και σύμβολα ελληνικά κι ορθόδοξα... Μα εμείς δε χάσαμε ποτέ την ανθρωπιά μας κι όποτε χρειάστηκε, το δείχναμε πως ήμασταν ανώτεροι απ' τον εχθρό μας. Όμως, κι η πατρίδα που αφήσαμε, δε χάνεται ποτέ, δε λησμονιέται, δεν πεθαίνει• έχει τις ρίζες της βαθιά χωμένες στην ψυχή και το νου μας. Όπως τ' αμπέλια που ριζώνουν στα έγκατα της άνυδρης γης και δίνουν τους καρπούς τους... Δυο κληματόβεργες λοιπόν απ' το παλιό τ' αμπέλι μας το μόνο βιος μας, μας θυμίζουν για πάντα την πρότερη ζωή μας, μας δένουν με ό,τι αγαπήσαμε, έτσι που να μη λησμονήσουμε ποτέ, όπου κι αν βρεθούμε, τ' αμπέλι μας στον Πόντο...

Ένα μυθιστόρημα που θα σας συγκινήσει…

Εκδόσεις: ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ


Οικολογικό Αγρόκτημα «ΒΙΟΠΟΡΟΣ»

http://www.bioporos.gr/index.htm

Επισκέψιμο οικολογικό αγρόκτημα, πλαισιωμένο από τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, ιδιαίτερα εξαιρετικού κάλλους τοπίο, ήρεμο περιβάλλον, ανοικτούς ορίζοντες, με δύο παραδοσιακές κατοικίες με σύγχρονες ανέσεις και εστιατόριο, όπου με πρώτες ύλες παραγωγής του αγροκτήματός μας μπορείτε να απολαύσετε το πρωϊνό σας, όποια ώρα ξυπνήσετε, με φρέσκα αυγά, ελιές, μέλι, χυμούς, μαρμελάδες, πίτες, ζυμωτό ψωμί από τον ξυλόφουρνο και γεύματα με παραδοσιακά φαγητά της ώρας με συνταγές κερκυραΐκής κουζίνας σε γεύση αγροτικού χαρακτήρα.

Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα 70 στρέμματα του ελαιώνα και στους κήπους. Να γνωρίσετε στα παιδιά σας τα ζώα της υπαίθρου, εργαλεία αγροτικής ενασχόλησης προβιομηχανικής εποχής. Να παρατηρήσετε στον υδροβιότοπο τους αργυροπελεκάνους, τον ερωδιό, την αγριόπαπια κ.λ.π.

Να αφήσετε τα παιδιά σας να παίξουν στην παιδική χαρά και να χαλαρώσετε. Επίσης, αν επιθυμείτε, πέρνοντας το περιπατητικό μονοπάτι μπορείτε να διασχίσετε τις αμμοθίνες και το μοναδικό κεδροδάσος της Μεσογείου, δίπλα σε καταπληκτική παραλία και θάλασσα με τις γαλάζιες σημαίες (κολύμπι, θαλάσσιος ανεμοπτερισμός, ιστιοσανίδα). Τα δε βράδυα μπορούμε να σας ξεναγήσουμε στον έναστρο ουρανό με το τηλεσκόπιό μας έχοντας συντροφιά το καλό κρασί!

Καλώς να ορίσετε!

Κώστας & Αγαθή Βλάσση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου